Integritetspolicy

Cookies och sekretesspolicy
För att kunna handla hos 7days.se  måste du minst upplysa om:

  • Namn
  • Adress
  • Mailadress
  • Telefon-/mobilnummer

Ovanstående uppgifter sparas tillsammans med information om vilka produkter du har köpt i sju (7) år från utgången av det räkenskapsår informationen avser, se bokföringslagen (bokföringslag 1999:1078), och därefter raderas informationen.

Insamling av kunders personuppgifter på 7days.se sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).


7days.se samlar in uppgifter från användarna genom 4 källor.

  • Genom cookies när du besöker våra webbplatser, t.ex. IP-adress, land, besökta sidor, kategorier och varumärken du tittat på, interaktion/klick och sökningar.
  • Genom köp, t.ex. demografiska uppgifter, mejladress, betalningsinformation, varor, beställningssumma, rabattnivå, varumärken och frekvens. Även skickade transaktionsmejl, t.ex. bekräftelse om beställning, leverans eller återbetalning.
  • Genom användarbeteende och engagemang i skickade meddelanden (mail, SMS, post eller telefon), t.ex. öppningsfrekvens, klickfrekvens och den tid du använt för att läsa mejl, sändardomän och typ av e-postklient
  • Genom kreditprövning via ett bedömningsföretag som tredje part.


Ändamålet att samla in uppgifter betjänar olika områden:

  • Skyldigheter. För att uppfylla våra skyldigheter mot dig som kund eller användare av vår service – som köp, fakturering och kundservice.
  • Kundservice. För att kunna hantera kundservice via mail, chatt eller telefon. För att svara på frågor angående din beställning eller tidigare beställningar, korrigera fel och att vägleda kunden.
  • Marknadsföring. För att visa inspiration, produkterbjudanden/-tjänster och personliga rekommendationer via webb, mail, SMS, post, telefon och via annonsering hos tredje parter.
  • Kundupplevelse. För att förbättra kundernas upplevelse av att interagera med 7days, som att göra din upplevelse på 7days.se personlig, utveckla nya funktioner, tjänster och produkter. Detta omfattar också att administrera, skydda, driva och bibehålla våra webbplatser, att administrera och säkra system, att följa samlad statistik om användning och köp på webbplatsen och för att förbättra kunskapen om våra kunders preferenser.
  • Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägeri och göra riskbedömning.
  • Lagstiftning. För att följa gällande lagstiftning.


Period för lagring av uppgifter
Vi kommer att lagra dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att uppfylla ändamålen som beskrivs i dessa villkor såvida inte en längre lagringstid krävs eller tillåts enligt lagen, av lagliga, skatte- eller tillsynsmässiga anledningar, eller för annat legitimt och lagligt affärsändamål.

 

Ändamål

Period

Marknadsföringsändamål för 7days.se

Tre år efter din senaste aktivitet, t.ex. köp, engagemang i kommunikation eller besök på våra webbplatser.

Om du har lämnat marknadsföringssamtycke (mail, SMS, telefon etc.) och så länge som vi har ditt samtycke.

Beställningshistorik och förpliktelser för att fullfölja ordrar på 7days.se

Sju år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Kundservice för 7days.se

Tre år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Kundens upplevelse av 7days.se

Tre år efter din senaste aktivitet, t.ex. köp, engagemang i kommunikation eller besök på våra webbplatser.

Om du har lämnat marknadsföringssamtycke (mail, SMS, telefon etc.) och så länge som vi har ditt samtycke.

Bedrägeri och riskbedömning för 7days.se

Tre år eller så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.

Att följa lagen för 7days.se

Så länge som vi är skyldiga att göra det för att följa det gällande lagkravet.


Sökningar
När du besöker 7days.se samlar vi in uppgifter om alla besök på vår webbplats. Vi använder dessa uppgifter för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de enskilda delarna av 7days.se och för att stödja vår marknadsföring.


Sökningar kan utlösa ett service-mejl
7days.se samlar in ditt sökbeteende (t.ex. kategorier, märken, produkter du tittat på) för att förbättra kommunikationen om relevanta produkter och erbjudanden som skapas för dig. Ett exempel på denna insamling är de produkter du har lagt i varukorgen, men som du sedan har valt att inte fullfölja köpet av. Detta skulle kunna innebära att du får ett service-mail som påminner dig om de produkter du har kvar i din varukorg. Om du inte vill få mejl om oavslutade beställningar kan du avanmäla dig direkt via länken i slutet av mailen.


Analysverktyg
För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur 7days.se används.

Informationen lämnas eller säljs inte till tredje part såvida detta inte sker i anslutning till någon omstrukturering eller hel eller delvis försäljning av verksamheten. Eventuellt utlämnande vid sådant tillfälle kommer att ske enligt vid tidpunkten gällande lagar för persondata.


Nyhetsbrev
När du anmäler dig samtycker du till att få mejl och SMS från 7days med inspiration, exklusiva erbjudanden och personliga rekommendationer. Meddelanden omfattar innehåll från 7days jobwear AB / 7days.se. Meddelandena skickas via vår tredjepartsprogramvara som uppfyller kraven på skydd i GDPR. Vi kommer att använda dina köp och sökuppgifter för att skräddarsy de erbjudanden vi skickar till dig. Du kan avanmäla dig när som helst.

De meddelanden som vi skickar via mail, SMS, telefon eller post är skräddarsydda för dig enligt dina uppgifter, dina vanor, ditt sökbeteende, ditt köpbeteende och ditt engagemang i de meddelanden vi har skickat till dig via mejl, SMS, post eller telefon.

För att förvissa oss om att mailen inte hamnar i din skräppost övervakar vi levererbarheten för de skickade meddelandena till den enskilda mottagaren. Vi använder en tredjepartsprogramvara för att följa upp och analysera levererbarheten.

För att inte längre få våra nyhetsbrev, klicka på länken längst ner i varje mail.


Cookies
När du använder 7days.se samtycker du till att vi använder cookies. En cookie är en liten datafil som vi placerar på din dator för att hålla reda på vad som händer när du besöker oss och för att känna igen datorn. En cookie är inget program och innehåller inte virus.


Google Ads
Google Ads är Googles sökmarknadsverktyg som vi använder för att förbättra våra webbannonser. När du till exempel söker efter ”7days” på Googles söktjänst ser du vår annons som tar dig till 7days.se webshop när du klickar på den. I det här exemplet kommer din webbläsare att installera cookieinformation som följer din webbläsare tills du tar bort webbläsarens cookiehistorik. Information som denna cookie använder kommer också att kopplas till Google Analytics-tjänsten vi använder för att spåra resultaten från olika marknadsförings-insatser. Om du väljer att köpa någon produkt via denna typ av sökordsökning, kommer det också lämna ett spår i Google Analytics. 


Google Analytics
Google Analytics mäter och analyserar aktivitet på vår hemsida 7days.se, till exempel inköp, besökta sidor och beteendehistorik. Google Analytics arbetar med en cookie för att spåra användaraktivitet. Vi använder Google Analytics för att förbättra våra kunders upplevelser och mäta resultaten av marknadsföringsinsatser. Dessa inkluderar sökmarknadsföringskampanjer, e-postkampanjer och kampanjer som skapats för externa webbtjänster, till exempel Google Ads.


Klagomål
Om du vill framföra klagomål gällande ditt köp ska du vända dig till info@7days.se eller telefon. Om vi inte lyckas hitta en tillfredsställande lösning kan du, om kraven för detta är uppfyllda, framföra ditt klagomål till Allmänna reklamationsnämnden. Du kan även gå via Europakommissionens portal. 


Gällande lag och jurisdiktion

Köp av produkter på 7days.se lyder under svensk lagstiftning. Alla tvister ska avgöras i svensk domstol.

Åtkomst till uppgifter och ändring, uppdatering och borttagande av uppgifter

Som kund har du rätt till tillgång till dina insamlade personuppgiftskategorier (artikel 15) och du har rätt att invända mot registrering enligt de relevanta bestämmelserna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Efter rimlig begäran kommer vi att uppdatera, ändra eller ta bort personuppgifter som vi kontrollerar, med reservation för åtgärd som innebär lagbrott.

Vi kan avvisa begäran som är oskäligt återkommande, innebär oproportionellt stort tekniskt ingripande (t.ex. utvecklande av ett nytt system eller omfattande förändring av en befintlig process) eller påverkar andra personers personuppgifter. Alla frågor angående detta ska ställas till kundservice via mail info@7days.se

 

Den dataansvarige på 7days.se er 7days jobwear AB.